Pages

Mustafa Sarıgül, Avcılar’da Kadir Topbaş’a Yüklendi

Sarıgül, Avcılar’da Kadir Topbaş’a Yüklendi:

“İstanbul Halkından Geçer Not Alamazsın”
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Avcılar’daki seçim mitinginde Başbakan Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı eleştirdi.

İnternet yasası ile getirilen kısıtlamaları eleştiren Sarıgül “Dünyanın hangi demokratik ülkesinde interneti yasaklarsınız? Bunlar interneti yasaklıyor, sosyal medyayı yasaklıyor, bir gecede yasayı değiştiriyor, savcıyı, hakimi değiştiriyor. On beş dakika içinde kendi adamlarını serbest bırakıyorlar” dedi.

AKP’nin seçimlere hile karıştırmasından endişe duyduğunu belirten Sarıgül, bir köşe yazarının bugünkü yazısına atıfta bulunarak, “İstanbul’da bir kez daha sandıklarda hile yaparak seçimi alırlarsa o zaman Allah korusun, hepimizi otomatik tüfekle taramaya başlarlar. Önce MHP’yi, CHP’yi, cemaati, TÜSİAD’ı, Avrupa Birliği’ni taramaya başlayacaklar. Daha sonra sosyal medyada düşüncelerini açıklayan gençleri tarayacaklar. Kendilerine biat etmeyen herkesi tarayacaklar. Bir kez daha hile ile seçim alırlarsa hepimizin eline kelepçe takacaklar, Reza Zarrab’ın heykelini dikecekler ve bakanlara 700 bin liralık değil, 1,5 milyon dolarlık saatler gönderecekler. Bununla da yetinmeyecekler, kendilerinden olmayan herkesi zindana koymaya çalışacaklar. “ şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı da eleştiren Sarıgül, şunları söyledi:
“Sayın Topbaş karne bekliyormuş. Buradan ona bir soru soruyorum. İstanbul’u sen mi yönetiyorsun yoksa başkası mı? Dünyanın hangi ülkesinde, senden başka meydanları halkına kapatan belediye başkanı var? Madem sen Dünya Belediyeler Birliği Başkanı’sın, Avrupa’nın belediye başkanlarına sor bakalım. Onlar meydanları halka kapatıyor mu? Ama sen bugüne kadar halkın değil, Ankara’nın isteklerini yerine getirdin? Senin yüzünden Taksim’de yedi insanımızı kaybettik. İstanbul’da deniz kirli, hava kirli, orman kirli, nefes alamıyoruz. Parkını korumak isteyen gençlerin çadırlarını sen yakmadın mı? Sinemaları sen yıkmadın mı? Atatürk Kültür Merkezi’ni iki buçuk yıldır karakola dönüştüren sen değil misin? İstanbul’un su havzalarını, ormanlarını sen yok etmedin mi? Sen şimdi ne karnesi istiyorsun? Sen bu halktan geçer not alamazsın”.
MustafaSarıgül.Com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi olarak ANONİM şıkkını işaretleyebilirsiniz