Pages

Mustafa Sarıgül, Gülhane’den Başbakan’a Seslendi

Mustafa Sarıgül, Gülhane’den Başbakan’a Seslendi
“İstanbul’un Siluetini Berlin Belediye Başkanı mı yoksa Londra Belediye Başkanı mı Bozdu?”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Gülhane’de bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Sarıgül, dernek ziyareti öncesi Gülhane Parkı’nda Haliç’e karşı çay içti. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’un silueti ile ilgili olarak kendisi hakkında yaptığı açıklamaya yönelik; “İstanbul tarihi bir kenttir. Ancak İstanbul’un tarihini 20 yıldan beri yeteri kadar koruyabildik mi? Sayın Başbakan’a buradan sesleniyorum. İstanbul’un siluetini Berlin Belediye Başkanı mı yoksa Londra Belediye Başkanı mı bozdu? İstanbul’un tarihi surları var. Amerikalı bir yurttaş vefat etmeseydi dünya o surları tanımayacaktı. O surları dünya negatif bir olay ile tanıdı. Başbakanı ve AKP yetkililerini İstanbul’un surlarını davet ediyorum. 30 Mart akşamı birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan bu tarihi dokuyu, Mimar Sinan’ın bize bıraktığı İstanbul’un siluetini eski haline getireceğiz ve en güzel şekilde koruyacağız. Silueti korurken mimarlarımızdan, mühendislerimizde, odalarımızdan yararlanacağız. Birçok bilim adamı ile çalışacağız” dedi.

Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nde gaziler ile bir araya gelen Sarıgül, seçildiklerinde, gaziler için İDO ile anlaşma yapacağını söyledi. Gazilere seslenen Sarıgül, “Siz bizim misafirimiz olacaksınız. Burayı çok güzel düzenleyeceğiz. Sadece 2 meslek grubunda ayrıcalık yapacağız. Bir gazilerimiz, şehitlerimiz için, ikincisi de öğretmenlerimiz için ayrıcalık yapacağım. İDO ile de konuşacağım. Seyahat eden kaç gazimiz var, maliyet ne ise belediyenin kaç milyarlık bütçesi varsa bu cennet vatanda özgür dolaşmamızı sağlayan gazilerimizden de 10 lirayı, 5 lirayı esirgeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, daha sonra Kapalıçarşı’ya geçerek esnafı ziyaret etti.
MustafaSarıgül.Com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi olarak ANONİM şıkkını işaretleyebilirsiniz