Pages

Yaşanan bu yolsuzluk ve hırsızlığa seyirci ve sessiz kalmayın

yolsuzluk
Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya: “Yaşanan bu yolsuzluk ve hırsızlığa seyirci ve sessiz kalmayın”
Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Genel Sekreteri İzzettin Alpergin ve Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı ve Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve yönetim kurulu üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup AKKAYA’yı CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve Demokrat Eğitimciler Sendikası Gürkan Avcı’nın genel olarak kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetimlerde çalışanların sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Yakup AKKAYA, kamu çalışanlarının sorunlarına yönelik CHP’nin gerek TBMM çatısı altında gerekse alanlarda kamu emekçileriyle birlikte sorunlarına çözüm aradıklarını belirtti.

Akkaya ayrıca son günlerde kamuoyuna yansıyan ve toplum genelinde infiale neden olan yolsuzluk ve hırsızlıklarla ilgili gelişmelere de değindi. Konuşmasında Sayıştay raporlarının birçok yolsuzluğu örtbas etmek için TBMM’den kaçırılmaya çalışılmasının başka bir ülkede olması halinde hükümetin ve ilgili bakanların bir dakika dahi yerinde durmayacağını, ancak Türkiye’de ne yazık ki pişkinlikle “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali örtbas edilmeye çalışıldığını vurguladı. Akkaya, konunun salt bir ahlak sorunu olarak değerlendirilemeyeceğini, demokrasilerde örgütlü toplumun güçlü olduğu ülkelerde sendikaların, sivil toplum örgütlerinin bu tür olayların hesabını sorduklarını belirtti.

Türkiye’de ne yazık ki örgütlü toplumun zayıf olduğunu sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin de siyasi iktidarın baskı ve tehditleri nedeniyle suskunlaştığını belirterek, bu ülkede demokrasinin ancak örgütlü toplumun güçlenmesiyle var olabileceğini vurguladı. Özünde siyasi iktidarlardan ve partilerden bağımsız olması gereken sendikaların korkmadan işçinin emeğin hakları için daha güçlü bir şekilde sesini çıkarması gerektiğini belirterek, bütün sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine “yaşanan bu yolsuzluk ve hırsızlığa seyirci ve sessiz kalmamaları çağrısında bulundu...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi olarak ANONİM şıkkını işaretleyebilirsiniz